Eläinkouluttaja Sari Alisaari

ja Eläinkoulu Välkky

Tietoa kouluttajasta

Eläimet ovat aina olleet iso osa elämääni, joten koen olevani onnekas saadessani tehdä työtä, jossa voin auttaa ihmisiä viettämään mielekästä ja ongelmatonta arkea lemmikkiensä kanssa.

Edesmennyt koiramme labradorinnoutaja-belgianpaimenkoirasekoitus Välkky vei minut tielle, jolta löysin ammattini. Alkutaipaleemme Välkyn kanssa oli täynnä haasteita, joten minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perehtyä kouluttamiseen ja eläinten hyvinvointiin liittyviin seikkoihin.  Tätä oppia tuli jatkamaan niin ikään edesmennyt ranskanbulldoggi Bugatti, joka teki lopulta pitkän uran Eläinkoulu Välkyn vahvahermoisena ja rauhallisena häiriökoirana.

Tällä hetkellä kanssamme asuu valkoinen paimenkoira Kössi, Romanian rescue Näpsä ja suomalainen rescue Turo sekä kissamme Kalle ja Ruska. Tämän lisäksi pihapiirissämme asuu hevosia, joista risteytysruuna Albert sekä FWB-ruuna Kapa tulivat elämääni jo varsoina. Kaikki eläimemme nauttivat treenituokioista ja tavoitteena on pitää koulutushetket mukavina ja vapaina suorittamisen paineesta. Koirien kanssa harjoittelemme Do as I Do:ta, erilaisia temppuja, kehonhallintajumppaa ja rally-tokoa ja kissojen kanssa hauskuuttelemme temppujen ja kissa-agilityn parissa.  Hevosten kanssa treenaamme paljon maastakäsin ja lisäksi maastoilemme jalan, ratsain tai kärryillä.

Perehdyin syvemmin eläinten kouluttamiseen vuonna 2007 alkaneella Koirakoulu Vision käyttäytymistieteisiin perustuvalla koulutusohjaajakurssilla, jolta valmistuin vuonna 2009. Koulutuksia olen pitänyt siitä lähtien ja yrittäjyyden aloitin vuonna 2010. Olen suorittanut kanakursseinakin tunnetut koulutustekniikan peruskurssit I-III ja keväällä 2016 valmistuin eläintenkouluttajaksi Amiedusta, tehden lopputyöni näytöt koirilla ja hevosilla. Oppiminen jatkuu yhä erilaisten kirjojen, seminaarien ja luentojen muodossa.

Kouluttajana minulle on tärkeintä arjen sujuvuus. Eläimen käsittelyn ja lemmikin kanssa toimimisen vaivattomuus lisää sekä eläimen että lemmikinomistajan hyvinvointia.

Eläintenkouluttaja Sari Ja Otto-kettu

Sari Alisaari ja Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä asuva sinikettu Otto.

Sari ja Näpsä.

Eläinkoulu Välkky on Suomen Eläintenkouluttajat ry:n jäsen.