Ajankohtaiset teemakurssit ja -tunnit

 Teemakursseja uuden oppimiseen!

Teematunnit

Koirien peli-ilta

 • Peli ilta 1: Somero pe 14.6. klo 16.15-16.45
 • Peli-ilta 2: Somero pe 14.6.  klo 17.00-17.30

Koirien peli-illassa virikkeistytään erilaisten aktivointilelujen ja virikepelien parissa. Pääset tarkkailemaan, millaisista virikkeistä juuri sinun koirasi pitää ja saat tunnilta ohjeita kivojen virikkeiden valmistamiseen kotikonstein.  Säännöllisillä virikkeillä on koiran hyvinvointia lisäävä ja stressiä lieventävä vaikutus.

Peli-ilta sopii kaikenikäisille koirille pennusta senioriin.

Hinta 10€

Käsittely sujuvaksi 5krt

Käsittely sujuvaksi 5krt: Somero 11.6.-9.7. ti klo 19-20

 • Turkinhoito
 • Kynsien leikkaus
 • Hampaiden katsominen ja harjaaminen
 • Pesutilanteet ja kuivaaminen
 • Silmien ja korvien hoitaminen
 • Lääkitseminen
 • Vieraan ihmisen käsittely
 • Valjaiden pukeminen

Toivotko, että käsittelytilanteet sujuisivat vaivattomasti yhteistyössä? Haluatko lisätä koiran luottamusta käsittelytilanteita kohtaan? Starttinappulakoulutuksen avulla voidaan opettaa koiralle, että käsittelykin voi olla kivaa tiimityötä. Kun käsittelytilanteet rakennetaan tiimityöhön nojaten, koiran motivaatio olla läsnä hoitotoimissa kasvaa.

Käsittely sujuvaksi-kurssilla opit koiralle mielekkään käsittelyn periaatteet. Kurssilla saat ohjeita sujuvaan ja vuorovaikutuksessa koiran kanssa tapahtuvaan turkinhoitoon, hampaiden katsomiseen ja harjaamiseen, pesemiseen, tassujen pyyhkimiseen ja kynsien leikkaamiseen. Kurssilla käydään läpi myös koiran elekieleen liittyviä asioita ja sitä, miksi elekielen tulkitseminen on käsittelytilanteissa tärkeää. Kurssiohjelma laaditaan yksilöllisesti ja kurssilla voidaan harjoitella 1-3 erilaista hoitotoimea.

Kurssiin sisältyy luentotallenne. Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset koirat.

Hinta 90€

Lennokkaat luoksetulot 3krt – minikurssi

 • Lennokkaat luoksetulot 1: Somero 4.7.–18.7. torstaisin klo 18.00–18.45
 • Lennokkaat luoksetulot 2: Somero ma 15.7., ke 17.7. ja pe 19.7. klo 11.00–11.45

Onko luoksetulokutsu menettänyt taikansa ja koira jatkaa puuhiaan, kun yrität huhuilla luokse? Voittavatko ympäristön häiriöt taskussasi olevat palkkiot? Vai haluatko opettaa koirallesi vahvan luoksetulon heti alusta asti?

Lennokkaat luoksetulot – minikurssilla keskitytään vahvistamaan luoksetulon pohjataitoja. Kurssilla otetaan erilaiset koirapersoonat huomioon ja rakennetaan monipuolisten harjoitusten kautta motivaatiota innokkaaseen luoksetuloon. Tavoitteena on tehdä luokse pyrähtämisestä koiran silmissä hauskaa ja kannattavaa.

Kurssilla tarkastellaan sujuvia luoksetuloja monelta eri kantilta arjen haasteet huomioiden. Kurssin aikana käydään läpi sovelluksia onnistuneeseen häiriössä harjoitteluun. Kurssiin sisältyy myös verkko-ohjeet, joiden avulla voi jatkaa lennokkaiden luoksetulojen vahvistamista vielä kurssin jälkeenkin.

Kurssi sopii kaikenikäiselle koirille ja kurssille ovat tervetulleita erilaiset koirapersoonat. Kolmen kerran kursseja järjestään kahdenlaisena kokonaisuutena: kerran viikossa järjestettyinä kolmen viikon iltakursseina sekä joka toinen päivä olevina intensiivikursseina.

Hinta 48€

Pentujen puuhakoulu 3krt – minikurssi

 • Pentujen puuhakoulu 1: Somero 4.7.–18.7. to klo 19.00–19.45
 • Pentujen puuhakoulu 2: Somero ma 15.7., ke 17.7. ja pe 19.7. klo 10.00–10.45

Pentujen puuhakoulussa keskitytään pentujen ympäristöoppiin leikin varjolla ja uteliaan tutkimisen kautta. Kolmen kerran puuhakoulussa tutustaan erilaisiin pintoihin ja aistikokemuksiin turvallisesti pennun ehdoilla. Kurssin aikana käydään läpi myös pennun oppimiseen liittyviä asioita ja sitä, miten pennun turvallisuuden tunnetta ja itseluottamusta voidaan tukea erilaisissa arjen tilanteissa. Puuhakoulusta saa myös eväitä rentoon rauhoittumiseen.

Kurssi sopii 2kk – 8kk ikäisille koirille. Kolmen kerran kursseja järjestään kahdenlaisena kokonaisuutena: kerran viikossa järjestettyinä kolmen viikon iltakursseina sekä joka toinen päivä olevina intensiivikursseina.

Hinta 45€

Nokkelat nenät 3krt – minikurssi

 • Nokkelat nenät 1: Somero 4.7.–18.7. to klo 19.00–19.45
 • Nokkelat nenät 2: Somero ma 15.7., ke 17.7. ja pe 19.7. klo 12.00-12.45

Nokkelat nenät – kurssilla harjoitellaan tarkkaa nenän käyttämistä. Kurssilta saa matkaan sekä eväitä arjen virikkeistämiseen että tärkeitä pohjataitoja esimerkiksi nose workin tueksi.

Kurssiohjelmaan kuuluu erilaisiin haisteluvirikkeisiin tutustumista ja koiralle itsessään tärkeiden asioiden, kuten esimerkiksi namien ja lelujen, etsimistä erilaisista ympäristöistä. Lisäksi kurssilla tutustaan Kongin etsinnän ensivaiheisiin tai voidaan aloittaa jonkin muun kohdehajun tunnistamista. Kongin etsinnän ideana on se, että koira opetetaan ilmaisemaan Kongin haju ja oppimisen myötä Kongista etsitään yhä pienempiä palasia. Kun koira on oppinut Kongin etsimisen pääperiaatteet, on sama taito siirrettävissä myös muihin kohdehajuihin kuten vaikkapa sieniin, avaimiin tai nose workissa käytettäviin hydrolaatteihin.

Kurssi sopii kaikenikäisille koirille ja kurssille ovat tervetulleita erilaiset koirapersoonat. Kolmen kerran kursseja järjestään kahdenlaisena kokonaisuutena: kerran viikossa järjestettyinä kolmen viikon iltakursseina sekä joka toinen päivä olevina intensiivikursseina.

Hinta 45€

Tietoa teematunneista ja teemapäivistä

Kurssit järjestetään sisätiloissa Somerolla. Teematunneille otamme max. 4 koiraa. Näköyhteys muihin voidaan tarvittaessa rajata sermein, joten teematunnit sopivat myös koirille, jotka suhtautuvat epävarmasti tai innokkaasti ihmisiin tai muihin koiriin.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen on sitova. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse: sari@elainkouluvalkky.fi tai puhelimitse: 045 341 5993.

  Valitse teematunti