window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-120550946-1');
Tehokasta ja yksilöllistä opetusta pienryhmissä! | Soita 045 341 5993|sari@elainkouluvalkky.fi
Blogi

Arkea ja artikkeleja

Eläinkoulu Välkyn blogi

Oppivainen pentu

Kun pentu on talossa, voi tulla olo, että kaikkea pitäisi ehtiä tehdä ja harjoitella. Maltti on kuitenkin valttia koulutuksen suhteen ja kannattaa pitää mielessä, että laatu korvaa määrän. Arjen lomassa voi tehdä lyhyitä harjoituksia, mutta tiukkaa suorittamista uuden oppimisesta ei kannata tehdä. Tärkeintä, mitä pennulle arjessa ja koulutustuokioiden avulla voi opettaa on se, että omistajan kanssa on hauskaa viettää aikaa ja oman ihmisen luota löytyy turva jännittävien tilanteiden osuessa kohdalle.

Valintoja arkeen!

Me ihmiset määritämme suurimman osan lemmikkimme arjessa tapahtuvista asioista: milloin ulkoillaan, milloin syödään, mihin mennään lenkille, kuinka pitkään ulkoilu kestää, milloin jäädään yksin, milloin ja missä levätään ja niin edelleen. Voimme kuitenkin antaa myös lemmikkimme tehdä päätöksiä. Tämä kasvattaa lemmikin itseluottamusta ja pääsemme valintojen kautta tutustumaan karvakaveriimme paremmin. Valinnan mahdollisuus kulkee käsi kädessä yhteistyön ja luottamuksen kanssa.

Mielekästä puuhaa virikkeillä!

Paukkupakkaset, oma tai koiran sairastuminen tai vaikkapa liukkaat kelit tuovat rajoituksia erityisesti lenkkeilyyn. Lepopäivät eivät välttämättä ole pahitteeksi ja ne voivat jopa olla erittäin tervetulleita, mutta kun tilanne pysyy samana useamman päivän ajan, erilaisten virikkeiden merkitys korostuu.

Go to Top