Arkea ja artikkeleja
Eläinkoulu Välkyn blogi
Panosta koulutuksen suunnitteluun!
Ennen käytännön harjoittelua kannattaa käyttää hetki suunnitteluun ja pohtia, kuinka oppimistilanteesta luodaan eläimelle mahdollisimman positiivinen.
Taitavan kouluttajan muistilista
Keskitymme usein harrastaessa ja eläimelle uusia taitoja opettaessa siihen, miten eläin suoriutuu treenistä. Monesti olisi hyvä pohtia myös sitä, kuinka itse suoriudumme. Omaa onnistumistaan voi arvioida esimerkiksi pohtimalla seuraavia kysymyksiä. ️
Sikaileva koira?
Koira ei osoita mieltään, mutta koira voi kyllä osoittaa mielipiteensä. [...]
Pätkiikö yhteys? Viisi vinkkiä sujuvaan kontaktiin!
Kuuluko? *särinää* Kuuluuko? *suhinaa* Ihminen kutsuu, kuuleeko koira? *räks* Tuntuuko [...]
Oppivainen pentu
Kun pentu on talossa, voi tulla olo, että kaikkea pitäisi ehtiä tehdä ja harjoitella. Maltti on kuitenkin valttia koulutuksen suhteen ja kannattaa pitää mielessä, että laatu korvaa määrän. Arjen lomassa voi tehdä lyhyitä harjoituksia, mutta tiukkaa suorittamista uuden oppimisesta ei kannata tehdä. Tärkeintä, mitä pennulle arjessa ja koulutustuokioiden avulla voi opettaa on se, että omistajan kanssa on hauskaa viettää aikaa ja oman ihmisen luota löytyy turva jännittävien tilanteiden osuessa kohdalle.
Kuinka luoda tukeva perusta sujuville ohituksille
Ohituksien harjoittelu arjen tilanteissa voi usein tuntua haastavalta ja ajoittain lannistavaltakin, erityisesti jos koira on todella innokas pääsemään koirakavereiden luo tai kokee epävarmuutta tilanteessa, jossa vieraat ihmiset tai koirat ovat lähestymässä. Sujuvia ohituksia rakennetaan ennakoimalla, palkitsemalla ja harjoittelemalla ohitusten tukitaitoja.