Kuuluko? *särinää* Kuuluuko? *suhinaa* Ihminen kutsuu, kuuleeko koira? *räks* 🔇

Tuntuuko siltä, että yhteys pätkii ja kutsuista huolimatta vastaus koiran suunnalta on ”ei signaalia”? Ohessa viisi vinkkiä, kuinka kontaktia saadaan viritettyä kuntoon!

🔊 Tarjoa koirallesi mieluisia asioita. Tarkkaile mistä koirasi pitää ja vapauta koira puuhailemaan kivojen juttujen pariin kontaktin kautta. Se, että huomioit koiran intressien kohteet, tekee sinusta koiran silmissä mielenkiintoisen kumppanin, jota kannattaa tarkkailla.

🔊 Palkitse kontaktin ottamisesta hauskoilla ja monipuolisilla palkkioilla. Vaihtele palkitsemistyylejä! Nameja ja leluja voi kopitella tai heittää ja saalistusleikin saat aikaan juoksemalla palkkioiden kanssa karkuun, kunnes koira saavuttaa sinut. Tai ehkä koirasi pitääkin tahnasta, jota saa nuolla suoraan tuubista! Samat vanhat kuivanappulat joka kerta kädestä suuhun toimitettuna harvemmin voittavat ympäristön tarjoamia ihanuuksia, mutta monipuoliset palkkiot ovat kilpailukykyisiä.

🔊 Harjoitelkaa kontaktia onnistumispohjaisesti lyhyitä pätkiä kerrallaan. Tehtävä tulee laatia sellaiseksi, että koira pystyy ja osaa sen juuri siinä tilanteessa suorittaa. Unohda kaavamaisuus ja tee kontaktin ottamisesta hauska peli, josta ei tee mieli kieltäytyä. Kontaktitreenejä ei tarvitse aina toteuttaa samalla tavalla ja samassa tahdissa.

🔊 Yhdistä kontakti koiran lempitemppuihin: ota kontakti ➡️ ympäri ➡️ ota kontakti ➡️ tassu!  Kun kontaktin ottamisesta seuraa hauskoja temppuja, koira on motivoitunut ylläpitämään yhteyttä kanssasi.

🔊 Hyväksy se tosiasia, että koiran ei aina tarvitse ottaa kontaktia. Koiralla pitää olla vapaus tehdä myös omia juttujaan ilman jatkuvaa valmiustilaa kuulolla olemiseen. Muun muassa väsymys, stressitason kohoaminen tai liian haastava harjoitus koiran taitoihin nähden vaikuttavat koiran kykyyn ja motivaatioon tarjota kontaktia. Kontaktin vaatiminen väkipakolla ja vihjeen toistelu ilman vastakaikua tekevät tehtävästä pakkopullaa ja laskevat mahdollisuuksia saada oma-aloitteisia ja iloisen motivoituneita yhteydenottoja koiran suunnalta.