Pentu varastaa hanskoja tai muuta omaisuuttasi ja juoksee huomiota saatuaan karkuun? Aarteen saa vaivattomimmin pois osoittamalla pennulle, että siitä luopuminen johtaa hyviin asioihin – toisinaan siihenkin, että leikki saa jatkua!

Osa varastelun hauskuudesta ja jännittävyydesta on siinä, että kyseessä on ralli, johon omiin tekemisiinsä uppoutuneet ihmiset saa helposti houkuteltua mukaan: näyttäydy käsineen kanssa ja jahtileikki on valmis! Mikäli pentu ei riko tai syö löytämiään käsineitä tai muita koiran silmin mielenkiintoisia vaatekappaleita, varastelu on kuitenkin lopulta melko harmitonta.

Kun turhautumisen korvaa ymmärrys leikin hauskuudesta, turvataan myös niiden tilanteiden sujuvuutta, joissa pennulla on hallussaan jotakin mahdollisesti vahingollista, joka oikeasti täytyy saada heti pois suusta. Jahtaaminen ja komentaminen opettavat koiralle karkuun juoksemista kun taas tietty sallivuus kasvattaa luottamusta ja turvallisuudentunnetta, jolloin isommatkin aarteet on kannattavampaa kiikuttaa omalle ihmiselle.

Ja kuinka sitten lopulta saada varastettu pennun suussa oleva irtaimisto itselle? Harjoittelemalla luoksetuloa, luopumista ja vaihtokauppoja, käytössä on jo monta hyvää keinoa saada pentu palauttamaan omaisuus oikeaan osoitteeseen, täydessä yhteisymmärryksessä.