Tavoitteena rauhoittuminen? Keinoja rauhoittumiseen on monia ja aina tulee huomioida iso kuva eli se, millainen kokonaisuus muodostuu koiran päivittäisen arjen sisällöstä. Rauhoittumista kannattaa siis lähestyä eri näkökulmista. Liikunnan, virikkeiden tai levon puutetta ei voi paikata koulutuksella, mutta kun arki on kunnossa, tiettyjä rutiineja harjoittelemalla voidaan auttaa koiraa kohti rentoutumista.

Esimerkiksi kylkimakuun harjoittelulla saadaan luotua pohjaa rauhoittumiseen. Yhdistelemällä mukaan muitakin rauhoittumiseen tähtääviä harjoituksia varmistetaan, että lopputuloksena on nimenomaan rauhoittuminen, ei suorittaminen.

Makupalapalkkiot toimivat mainiosti alkuharjoittelussa, mutta levollisen lopputuloksen kannalta on usein hyvä, jos myös kosketukseen ja rapsutuksiin liittyy positiivisia mielikuvia ja rento tunnetila. Kouluttaminen on mukana yhtenä työkaluna rentouden aikaansaamisessa ja ratkaisevassa asemassa ovat ehdottomasti myös läsnäolo ja hyvä vuorovaikutteinen suhde koiraan. Toivottava lopputulos saattaakin sivusta katsottuna näyttää pikemminkin rennolta yhdessäololta kuin treenituokiolta.

Haluatko oppia lisää rauhoittumiseen ja rentoon mielentilaan tähtäävästä harjoittelusta? Rauha maassa-luentotallenteella käydään läpi rauhoittumiseen liittyviä teemoja ja Häiriöt haltuun-verkkokurssilla pääset harjoittelemaan rauhoittumista ja häiriössä keskittymistä käytännössä!

YouTube tarvitsee hyväksyntäsi voidakseen toimia.
Hyväksyn