Kissalle ravinnonhankinta on täynnä toimintaa. Saalistusketjuun sisältyy muun muassa etsimistä, vaanimista, saaliin perään loikkaamista, kiinni nappaamista ja vasta kaiken päätteeksi syömistä. Kissalle ei näin ollen ole luontaista käydä aterioimassa ilman minkäänlaista vaivannäköä jatkuvasti samassa pisteessä sijaitsevasta ruokailupisteestä.

Jos mahdollisuudet lajityypilliseen käyttäytymiseen estyvät, kissa saattaa muuttua passiivikseksi, minkä voidaan toisinaan tulkita virheellisesti laiskuudeksi. Ruokinnan virikkeistäminen on hyvä keino tarjota mahdollisuuksia lajityypilliseen toimintaan.

Ohessa 5 vinkkiä siihen, kuinka voit tarjota kissallesi luontaista ja mielekästä tekemistä ruokinnan kautta.

1. Heitä keitettyjä herkkuja tai kuivamuonanappuloita yksi kerrallaan kissalle jahdattavaksi. Pyydystäessään lentäviä herkkupaloja kissa pääsee toteuttamaan luontaista saalistuskäyttäytymistään.

2. Piilota ruokaa ympäri asuntoa: tasoille, lattialle ja kiipeilypuuhun. Ruuan etsiminen tarjoaa omaehtoista liikuntaa ja virikkeitä kissan hajuaistille.

3. Ota käyttöön kissan aktivointiin tarkoitettuja pelejä. Jos ongelmanratkaisupelit ovat kissallesi vielä uusia, varmista ensin helpoilla tehtävillä, että kissasi saa onnistumisen tunteita.

4. Tarjoa nenätöitä piilottamalla ruokaa nuuskumattoon tai vaikkapa paperitolloilla täytettyyn matalaan pahvilaatikkoon.

5.  Anna osa ruuasta koulutuksen kautta. Palkitsemiseen perustuvan koulutuksen kautta kissa pääsee kokemaan onnistumisen tunteita ja saa mielekästä aivojumppaa.

YouTube tarvitsee hyväksyntäsi voidakseen toimia.
Hyväksyn